Overstappen van brok naar versvlees voeding is voor veel honden vrij simpel en dit kan vaak zonder problemen in een keer. Voor sommige honden is het wat lastiger, als ze bijvoorbeeld gevoelige darmen hebben. Voor deze honden wordt vaak aangeraden om te laten wennen aan rauw vlees, door in het begin er wat afgekookt warm water overheen te doen. Let er dan wel op dat het bot goed gemalen is en er geen stukken bot inzitten, want verhit bot kan scherp en lastig verteerbaar worden. Voor katten is de overstap vaak lastiger, omdat het vaak eigenwijze eters zijn. Je kunt de kvv overgieten met afgekookt warm water om het wat geuriger te maken of er iets heel erg lekkers doorheen mengen en dat langzaam te verminderen.
 

 
Een optimaal menu bestaat uit
* minimaal 4 diersoorten per maand
* af en toe vette vis (ongeveer 1 keer per week is prima)
* af en toe een eitje
* voor de hond een beetje groenten (ca 2 gram per kg lichaamsgewicht per dag)
* voor de hond af en toe pens

 

Direct naar: BESTELLEN


Richtlijnen voor het ontdooien van kant-en-klaar vers vlees:

Het ontdooien van diepvriesproducten dient te geschieden in de koelkast in een bak, zie hiervoor ook de speciale bewaarbakken die in de webshop te bestellen zijn.  De plastic vellen kunt u het beste nog van de bevroren worst afhalen, u snijdt dan een kruis in de plastic vel en onder lauw stromend water trek u het vel er dan redelijk gemakkelijk van de worst af.

De worst legt u dan in een plastic bak het goed passende deksel, het product is dan na ca 24 uur ontdooid. Dit kan uiteraard per product wel enigszins qua tijd verschillen. Verder is dit natuurlijk ook afhankelijk van de temperatuur in uw koelkast. Voor het ontdooien van de diepvriesproducten, moet uw koelkast een bewaartemperatuur hebben van tussen ongeveer 3 - 7 graden. Het diepvriesvlees is 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.  

Het bewaren van de diepvriesproducten dient te geschieden in een diepvries bij een temperatuur van –20 graden.