Het meest gemakkelijke is het voeren van een compleet diepvries versvlees voeding(KVV= kant en klaar vers vleesvoeding) zoals van het merk Naturis of Darf. Hiervan heeft een hond ca 25-40 gram per dag per kg lichaamsgewicht nodig. Als je hond 20 kg weegt dan heeft de hond ca 600 gram per dag nodig. Dit is uiteraard afhankelijk van het activiteitenpatroon van de hond. Kijk dus altijd goed naar je hond of hij/zij goed 'in zijn vel zit'. Je kan ervoor kiezen om je hond alleen vers vlees te laten eten of bijvoorbeeld maar 1 of 2x per week naast het gebruikelijke voer dat je de hond geeft. Mijn voorkeur is om vers vlees te combineren met persbrokken;  je geeft dan je hond 1x per dag persbrok en 1x per dag vers vlees, meng dit niet maar geef bijv. 's ochtends persbrokken en 's avonds vers vlees. Dit is voor de hond een welkome afwisseling en een verbetering van zijn voeding.
  
Direct naar: BESTELLEN
 
 
 
Overstappen van brok naar rauw:
 
 
Mensen die hun hond een overstap willen laten maken van brokken naar versvlees, kunnen nog wel eens tegen problemen aanlopen. Een van de meest gehoorde klachten is diarree. Je moet je realiseren dat een hond die altijd brokken heeft gegeten, zwakke darmen heeft. Hij moet dus eerst wennen aan versvlees. Het is rauw, het is vers, het bevat bacteriën (goede), enzymen en vlees verteert heel anders dan brokken.

De maag en darm van de hond kan dus erg "schrikken" van ineens zoveel ander voedsel en aan de diarree gaan. Veel honden hebben hier overigens geen last van en deze kunnen zonder problemen worden overgezet. Maar, wat als de hond WEL diarree krijgt? Of wat nou als je al weet dat je hond gevoelige darmen heeft?

De allerlangzaamste manier (en dit is echt voor honden die buitengewoon gevoelig zijn):
 

Dag 1+2: Geef drie kwart brokken en 1 kwart versvlees. Geef altijd de brokken en het vlees niet in 1 maaltijd, maar bijvoorbeeld 's ochtends brokken en 's avonds het vlees. Het kwart vers vlees overgiet je met gekookt water. 

Dag 3+4: Geef de helft brokken en de helft vers vlees. Deze helft vers vlees overgiet je wederom met gekookt water.

Dag 5+6: Geef een kwart brokken en drie kwart vers vlees. Het vers vlees overgiet je wederom met gekookt water.

 

Gaat dit goed dan kan je het gekookte water achterwege weglaten en de portie-grootte langzaam opvoeren.

 

Richtlijnen voor het ontdooien van kant-en-klaar vers vlees:

Het ontdooien van diepvriesproducten dient te geschieden in de koelkast in een bak, zie hiervoor ook de speciale bewaarbakken in de webshop: bewaardoos met deksel

Het beste is dat te doen onder in uw koelkast, omdat daar de temperatuur het laagst is. Uw product is dan na 24 uur ontdooid. Dit kan uiteraard per product wel enigszins qua tijd verschillen. Verder is dit natuurlijk ook afhankelijk van de temperatuur in uw koelkast. Voor het ontdooien van de diepvriesproducten, moet uw koelkast een bewaartemperatuur hebben van tussen ongeveer 3 - 7 graden. Dan is het ongeveer 48 uur houdbaar, aangezien het na 24 uur ontdooid is, zult u dan geen problemen ondervinden met bederf.

 

Het bewaren van de diepvriesproducten dient te geschieden in een diepvries bij een temperatuur van –20 graden.