Verschil tussen krokante brok en persbrok:
 
Er zijn 2 verschillende productievormen van droogvoer. Namelijk extruderen (krokant maken) en persen. Tijdens het extruderen loopt de temperatuur van het voer, onder invloed van druk en toegevoegde warmte, op tot ver boven de 100°C. Hierdoor wordt het voer als het ware "gebakken" en ontstaan de zogenaamde "krokante" hondenbrokken. Bij persen daarentegen loopt de temperatuur niet hoger op dan maximaal 75°C.
 
Het voordeel daarvan is dat de oorspronkelijke voedingswaarde beter behouden blijft. Daarnaast lijkt het qua vertering meer op rauw vlees dan krokante brokken waardoor voedingsstoffen gemakkelijker opgenomen worden en het gemakkelijker te combineren is met 1 of 2 dagen per week een complete rauwvlees voeding. Hierdoor is er vaak duidelijke verbetering van ontlasting, vacht, weerstand en conditie bij de hond. Persbrokken en natuurlijk ook vers vlees kunnen bij huid- en vachtproblemen voor verbetering zorgen. Andere bijkomende voordelen zijn dat deze brokken gelijkmatiger oplossen in de maag en dat verkleint de kans op overgeven en maagtorsies. Persbrokken zijn verkrijgbaar in diverse varianten. 
 
Overschakelen naar persbrok  
 
Let wel dat overschakelen naar persbrok een andere vertering vereist dus langzaam opgebouwd moet worden. In kleine stapjes kunt u deze brok introduceren. Dit kunt u doen door bijv. de eerste 3 dagen 25% van de dagelijkse hoeveelheid aan persbrokken te geven en de rest vers vlees en dan kijken hoe dit gaat. Als dit goed gaat, kunt u daarna bijv 50% vd dagelijkse hoeveelheid aan persbrok geven. Zo kunt u het langzaam opbouwen zodat u 100% brok geeft of een combinatie met vers vlees. Vers vlees en persbrok hebben nagenoeg dezelfde vertering dus zijn prima te combineren. Ook is het goed de darmflora te ondersteunen met groenten, biogarde en (vuile) pens.